Genç Pozitif Liderler Projesinden Ödül

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Yerel STK'ler Hibe Programı kapsamında finanse edilen 14 ay süreli "Genç Pozitif Liderler" projesi başarı ile tamamlandı.

Ege Bölgesinin 4 sanayi şehri olan İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de yürütülen proje kapsamında 5 üniversite ve 8 lisenin katılımıyla 300 öğrenciye ulaşıldı. Pozitif Liderliğe Giriş eğitimi alan mentor üniversite öğrencileri, yüksek potansiyelli lise öğrencileriyle (menti) özel geliştirilen bir sistem aracılığıyla düzenli görüşmeler gerçekleştirdiler. Toplamda 600 saat mentorluk ve 500 saat koçluk görüşmelerinin ardından öğrencilerde özgüven, girişimcilik ve liderlik becerilerinin gelişimi hedeflendi.

Projenin Kapanış Töreni 23 Şubat'ta Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünde gerçekleştirildi. Törene Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Ceyhan Çiçek, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fikret Türkmen, proje iştirakçileri, yükleniciler, projede yer alan rol modeller, lise ve üniversiteli mentorlar ve mentiler katıldı.

Öğretmenleri Seda Aday koordinatörlüğünde projeyi başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Çağan Karataş, Defne Sağlam, Can Tutkun İldeş, İpek Çapraz, Sadun Doğukan Özkan, Hüseyin Arabacı, Azra Yeşiltaş ve Sarp Sünbül katılım sertifikalarını aldı. Törende öğrencimiz Azra Yeşiltaş, lise öğrencileri arasından "En İyi Menti" ödülünün sahibi oldu.

Ödül ve sertifika töreninin ardından Genç Pozitif Liderler Kazanım Atölyesi ile öğrenciler, projede elde ettikleri kazanımları birbirleriyle paylaşma fırsatı buldular. Proje ayrıca ortaöğretim öğrencilerinin üniversiteye yerleşmeleri halinde onlara Erasmus Öğrenci Değişim Programı ve Jean Monet Bursu başvurularında katkı sağlayacak.

Yayın: 29.02.2020 - Güncelleme: 29.02.2020 19:20 - Görüntülenme: 439