Festival der Taten- Wohnzimmer Edition (Eylemlerin Festivali)

8-9 Mayıs tarihlerinde okulumuz Almanca Bölümü 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden  oluşan 9 kişilik bir ekip dijital ortamda gerçekleşen " Festival der Taten- Wohnzimmer Edition (Eylemlerin Festivali)" etkinliğine katıldı. Almanya'da düzenlenen etkinliğe yabancı bir ülkeden katılım sağlayan tek grup Bornova Anadolu Lisesi öğrencileriydi.

2015 yılında Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na çözüm bulmak amacıyla Engagement Global ve Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Almanya'nın pek çok bölgesinden ve Türkiye'den okulumuz öğrencileri dahilinde toplam 447 kişi katılım sağladı. Katılımcılar etkinlik süresince "Sürdürülebilirlik"e dair belirlenen 17 Amaç üzerinde çalışarak 50 den fazla alanda yeni çözümler ve projeler ürettiler. Tüm Almanya genelinde farklı zaman aralıklarında üniversitelerin insiyatifi dahilinde gerçekleşen bu tür etkinliklerin bir diğeri de Aachen Üniversitesinin desteği ile 28-29 Haziranda gerçekleşecektir.

Öğrencilerimiz ise 2 günlük sıkı çalışma sonucunda evde ortaya çıkan gıda atıklarının çöpe atılmak yerine değerlendirilmesine yönelik " Von der Erde zu der Erde" adlı, gıda atıklarını ev ortamında (balkonda ve bahçede) gübre ve kompost (organik gübre) olarak geri dönüştürmeyi amaçlayan bir kit geliştirdiler ve ürünlerini tanıtan bir reklam filmi çektiler.

Proje süresince Desing Thinking yöntemi ile çalışan öğrenciler hem kısa sürede ne kadar çok şey gerçekleştirilebileceğinin farkına vardılar hem de süreç boyunca Almanca konuştukları için dil becerilerini geliştirme şansına eriştiler.

Özellikle pandemi yüzünden hepimizin evde bulunduğu şu günlerde dijital bir platformda da olsa arkadaşlarını ve Almanca öğretmenleri Kirsten Ettrich-Örtel'i görmek öğrencilerimize iyi geldi. Projenin sonunda öğrencilerimiz bu ve bunun benzeri organizasyonlara daha sık katılmak ve 17 Hedefi Türkiye'de tanınır hâle getirmek istediklerini belirttiler. Şuan ise öğrencilerimiz hâlihazırda yapmış oldukları projeyi Türkiye'ye entegre etmek ve yeni bir konu olan toplumda cinsiyet eşitliği hakkında yeni proje ve fikirler üretmek için bir çalışma içerisindeler.

Herkesin evlerinde bir şeyler üretmeye çalıştığı günlerde öğrencileri ile nasıl bir proje yapılabileceği hakkında kafa yorup onlara bu süreçte hep yol gösteren Almanca öğretmeni Kirsten Ettrich-Örtel'e teşekkür ediyoruz.

Yayın: 28.05.2020 - Güncelleme: 28.05.2020 22:09 - Görüntülenme: 483