BAŞARIYA DOYMADIK!!!

YUMURTA ATMA YARIŞMASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine bilim dünyasına ilk adımlarını atmaları amacıyla “Yumurta Atma Yarışması” yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler, yaptıkları tasarımlara yerleştirdikleri yumurtaları belirlenen yüksekliklerden atarak, kırılmaması için uğraş verdi.

Yarışmaya, İzmir Fen, İzmir Dokuz Eylül Anadolu, Bornova Folkart Mektebim Anadolu, Güzelbahçe Bahçeşehir Fen ve Teknoloji, İzmir Atatürk, Selçuk Yaşar Boyacılık Mesleki ve Teknik Anadolu, İzmir Özel Çamlaraltı Anadolu, Bornova Anadolu, İzmir Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu, Bergama 14 Eylül Anadolu, İzmir Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Liseleri ile TED İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejleri´nden 35 öğrenci katıldı. 3 aşamalı etkinlikte 35 tasarımdan 31´i başarılı oldu, yarışmayı en hafif tasarımla Bornova Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğulcan Büyükkeskin kazandı. Büyükkeskin’e bilgisayar hediye edilirken, Bornova Anadolu Lisesi’ne de teleskop takdim edildi.

30-05-201830-05-2018

ENERJİ VERİMLİ, ÇEVRE DOSTU ROBOT YARIŞMASI

26 Mayıs’ta İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine yönelik ´Enerji Verimli, Çevre ve Canlı Dostu Robot´ yarışması yapıldı.

İzmir, İstanbul ve Afyonkarasihar´dan gelen lise öğrencilerinin oluşturduğu 22 takımdan Bornova Anadolu Lisesi´nden Danışman öğretmenleri Yasemin Işık CAMGÖZ ile katılan Cemal Yiğit Kanat, Bartu Özel, Ilgın Söğüt’ün tasarladığı robotla üçüncülüğü elde etti.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Yayın: 30.05.2018 - Güncelleme: 30.05.2018 16:21 - Görüntülenme: 2119